Magazin
Početna strana > Magazin > Robne marke > BARRIER

BARRIER

Kompanija “Mettem Technologies” iz Moskve osovana je 1993. godine kada se pojavljuje i brend BARRIER. Od samog početka rada stručnjaci Mettem-a koriste najnovije tehnologije koje su ranije korišćene u vojnoj industriji.

Zbog velikog interesovanja potrošača za proizvode BARRIER „METTEM Technologies“ donosi odluku o proširivanju proizvodnje i njenom otpočinjanju u pogonima Raketno - kosmičke korporacije Energija u gradu Karaljovu.
1998. godine unapređena je filter patrona BARRIER, kada u njihov sastav, pored jonoizmenjivačkih smola, ulazi i aktivni ugalj od kokosa impregniran srebrom, koje sprečava razmnožavanje bakterija unutar patrone.
2000. godine proizvodi BARRIER se pojavljuju na evropskom tržištu (Francuska, Srbija, Litvanija, Letonija), takođe uspešno se prodaju na teritorijama bivših sovjetskih republika (Ukrajina, Belorusija, Moldavija), u Aziji (Mongolija), kao i u SAD. U Rusiji filtere BARRIER koristi više od deset miliona domaćinstava.
Od  2004. godine BARRIER kontroliše više od 40%  ruskog tržišta filtera tipa bokala.
2007. godine METTEM je zauzeo prvo mesto na konkursu za BREND GODINE/EFFIE, a takođe je apsolutni pobednik u takmičenju asocijacije ruskih potrošača „Marka No 1 u Rusiji“, poslednji put 2011. godine.
Visoki kvalitet proizvoda brenda BARRIER potvrđen je takođe međunarodnim sertifikatima, kao što su: ISO 9001:2000 (TUV) i NSF.
„Mettem Technologies“ su počasni član priznatih međunarodnih organizacija kao što su „Water Quality Association“ i „International Water Association“.
Danas „Mettem Technologies“ ima zaokružen proizvodni ciklus i sopstvenu naučno istraživačku laboratoriju. Konstruktorski biro sarađuje sa vodećim evropskim dizajnerskim kućama, što omogućava ovoj kompaniji da svake dve-tri godine izbacuje nove modele filter bokala.
 
BARRIER PARTNERI SU NAUČNI INSTITUTI POZNATI U CELOM SVETU:
 • Moskovski državni univerzitet – Lomonosov
 • Moskovska državna akademija hemijskih tehnologija
 • Institut za ekološko-tehnološke probleme
 • Naučno istraživački institut higijene rada Medicinske akademije
 • Institut geohemije i analitičke hemije – Vernadski, pri Ruskoj akademiji nauka
 • Institut opšte i neorganske hemije – Kurnakov, pri Ruskoj akademiji nauka

BARRIER proizvodi obuhvataju širok spektar filtera za vodu, od bokala do sistema koji rade na principu reverzne osmoze.
Samo BARRIER ima pet tipova filter patrona za vode sa različitim vidovima zagađenja. „METTEM Technologies“ je uspeo da razvije unikatne proizvode, koji značajno popravljaju kvalitet vode, kao što su FERROSTOP i filtraciona komponenta koja fluoriše vodu.
Filteri za vodu tipa bokala BARRIER su raznovrsni po dizajnu, boji i zapremini. Filter patrone BARRIER efikasno odstranjuju iz vode aktivni hlor, organska i hloroorganska jedinjenja, pesticide, nitrate, derivate nafte, jone teških metala, a takođe smanjuju i tvrdoću vode.
2013. godine “METTEM Technologies“ navršava 20 godina.
Kompanija je lider na ruskom tržištu filter bokala sa proizvodima najvišeg kvaliteta i naučnom bazom koja omogućava razvijanje novih metoda i tehnologija prečišćavanja vode i zaštite zdravlja potrošača.


Zašto Barrier filteri za vodu?
 1. BARRIER je izabralo preko 10 miliona ruskih domaćinstava.
 2. Filteri BARRIER imaju zadovoljne potrošače i van granica Rusije (Evropa, SAD).
 3. Ruski i međunarodni sertifikati su garancija kvaliteta BARRIER filtera.
 4. Raznovrsnost dizajna filter-bokala BARRIER omogućuje da svako izabere model koji mu odgovara.
 5. BARRIER ima 5 tipova filter patrona za različite vidove zagađenja vode.
 6. Filter patrona koja se zavija u levak sprečava mešanje prečišćene i neprečišćene vode.
 7. Za odstranjivanje rastvorenog gvožđa iz vode BARRIER koristi jedinstvenu tehnologiju FERROSTOP.
 8. U proizvodnji BARRIER koristi najkvalitetnije sirovine svetskih lidera hemijske i farmaceutske industrije (Bayer, Norit, BASF).
 9. BARRIER je pobednik konkursa BREND GODINE/EFFIE.
 10. Filteri BARRIER su marka No1 u Rusiji.
vrh strane