Magazin
Početna strana > Magazin > IT shop > Asus tablet Nexus 7

ASUS Nexus 7
Moćan, lagan, stvoren za ono što vam je zaista bitno
 


Kada se pojavio na tržištu, prvi Nexus 7 je postavio nove standarde kvaliteta i odnosa cena/performanse. Nasledniku nije bilo lako da pomeri granice, ali gotovo svi koji su imali priliku da vide i testiraju novi Nexus 7 (2013) se slažu da je u pitanju najbolji sedmoinčni tablet na svetu.


Funkcionalan dizajn

Već na prvi pogled se uočava da je novi Nexus 7 značajno uži od prethodnika (čak 6 mm), pa ga je lakše držati jednom rukom. Postoji i logično objašnjenje zašto okvir nije tako uzak sa gornje i donje strane. Kada se tablet postavi u horizontalni položaj, jedini siguran način za držanje je da ga pridržavate palcem odozgo. Da je okvir uži, palac bi stalno dodirivao ekran, pa bi normalan rad bio otežan. Ovo je samo jedan od dokaza da je ASUS prilikom dizajniranja Nexusa obratio pažnju na mnogo više od puke estetike. Uz debljinu od samo 8,65 mm i težinu koja je za oko 15% manja nego kod prethodne generacije, Nexus 7 predstavlja pravo malo remek delo.
Najoštriji sedmoinčni ekran na svetu


Nexus 7 je prvi sedmoinčni tablet koji ima ekran pune HD rezolucije – 1920x1200 piksela. Sa više od 2,3 miliona piksela (323ppi), vernom produkcijom boja i neverovatno velikim uglovima vidljivosti, ovaj ekran će impresionirati i najzahtevnije korisnike.
Čak ni čitanje veoma sitnog teksta ne predstavlja napor uz ovako visoku rezoluciju, a o uživanju u gledanju filmova ne treba trošiti reči.
Šta ga pokreće?


Qualcomm Snapdragon S4 Pro procesor sa četiri jezgra zahvaljujući naprednoj arhitekturi obezbeđuje novom Nexusu 7 značajno bolje performanse u poređenju sa prethodnom generacijom, a lakom obavljanju svih zadataka pomažu i 2 GB RAM-a. Nova platforma ne samo da daje bolje performanse već je i energetski efikasnija, pa je i autonomija povećana. Korisnici sada mogu surfovati internetom čak do 10 sati bez dopunjavanja baterije.
Unapređenja u svim segmentima


Ako je prošlogodišnjem modelu nešto nedostajalo, onda je to zadnja kamera. ASUS je i to ispravio, pa novi Nexus 7 ima dve kamere. Mono zvučnik prošlogodišnjeg modela je zamenjen stereo zvučnicima sa Fraunhofer Cingo audio tehnologijom. Za one koji ne znaju, Fraunhofer je kreator MP3 formata. Po tradiciji, nove Nexus uređaje prati i nova verzija Androida, pa se Nexus 7 (2013) može pohvaliti da je prvi sedmoinčni tablet sa Androidom 4.3. Na kraju, onima koji žele brz internet u svakom trenutku, na raspolaganju je Nexus 7 u LTE verziji.
vrh strane