Magazin
Početna strana > Magazin > IT shop > ASUS najavljuje VivoMini UN62 i UN42

ASUS najavljuje VivoMini UN62 i UN42


Glavne prednosti:
  • Ultra-kompaktni mini PC, dimenzija samo 131 x 131 x 42mm, bazirani na Intel Core i5, i3 i Celeron procesorima četvrte generacije.
  • Široke mogućnosti povezivanja uz 4K/UHD izlaz i multy-display podršku za povećanje produktivnosti
  • Tihi i energetski efikasni. Nivo buke od samo 26.3 dB pri punom opterećenju, potrošnja od samo 6.95W u stanju mirovanja.

Taipei, Tajvan (01.12.2014.) – ASUS je danas najavio VivoMini UN62 i UN42, ultra-kompaktni mini PC, dimenzija samo 131 x 131 x 42 mm, bazirane na Intel® Core™ i5, i3 i Celeron® procesorima četvrte generacije. VivoMini nudi široke opcije za povezivanje uz 4K/UHD (ultra-high definition) video izlaz1 koji podržava više ekrana za povećanu produktivnost. VivoMini se odlikuje tihim radom, uz nivo buke od samo 26.3dB pri punom opterećenju (60% tiše od standarda) i minimalnom potrošnjom – samo 6.95W u stanju mirovanja.

Snažni i kompaktni mini PC za rad i igru
Zahvaljujući najnovijim Intel Core i5, i3 i Celeron procesorima četvrte generacije, ASUS VivoMini nudi multi-tasking performanse pravog PC-a za rad ili igru. Kompaktno i lagano kućište dimenzija samo 131 x 131 x 42mm (nešto veće od novčanika) oslobađa dragocen prostor na površini radnog stola. Moderan, Zen-inspirisan izgled sa koncentričnim krugovima, deluje smirujuće i uklapa se svuda u kancelariji ili kod kuće.
VivoMini je takođe moguće montirati na pozadinu monitora putem standardnog VESA kačenja, što korisniku omogućava kreiranje sopstvenog All-in-One (AiO) PC-a i čistu radnu površinu stola.
VivoMini je idealan za primenu na poslu ili kod kuće. Može se koristiti u point-of-sale (PoS) terminalima, kiosk ekranima ili kao osnova za male radne stanice. Takođe se može koristiti kao porodični PC za pretraživanje po internetu, igranje igrica i gledanje filmova.

Široke mogućnosti povezivanja sa 4K/UHD i fast-charge USB 3.0
ASUS VivoMini poseduje 4K/UHD izlaz koji nudi ultra realističnu sliku sa neverovatnim detaljima. Ovo čini VivoMini idealnim za upotrebu kao kućni centar za zabavu, pretraživanje interneta, gledanje fotografija, filmova i igranje igrica. Može se koristiti i komercijalno za pokretanje platformi za digitalno oglašavanje. VivoMini takođe podržava do tri nezavisna ekrana kroz HDMI i DisplazPort++ bez potrebe za dodatnim grafičkim karticama. Ovo korisnicima obezbeđuje efikasniji multitasking nudeći im dodatni prostor da podele aplikacije po ekranima, preslikaju sadržaj jednog na drugi ekran ili razvuku jedan prozor preko više ekrana.
VivoMini poseduje širok spektar mogućnosti za povezivanje. Poseduje ukupno četiri USB 3.0 porta za brz prenos podataka. Uz dva bočna porta sa fast-charge tehnologijom koja omogućava duplo brže punjenje baterija mobilnih uređaja. Tu su takođe i 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, 4-u-1 čitač kartica, kao i konektori za slušalice/mikrofon i Kensington lock.

Tih i energetski efikasan        
ASUS VivoMini je neverovatno energetski efikasan zahvaljujući dizanju ultra-niske potrošnje koji troši samo 6.95W u stanju mirovanja – ne više od obične LED sijalice. Ovo omogućava korisnicima da ostave VivoMini da radi preko noći bez bojazni da će opteretiti svoj račun za struju.
VivoMini radi neverovatno tiho zahvaljujući setovanju ventilatora na optimalne brzine što nivo buke ograničava na samo 18.5dB u mirovanju što je jačina buke koju pravi lišće koje opada. Buka ne postaje jača ni pri punom opterećenju, svega 26.3dB, što je 60% tiše od industrijskog standarda. Optimizovani ventilatori takođe odžavaju nisku temperaturu i sistem stabilnim.
ASUS proizvodi su dizajnirani sa obezbede maksimalnu pouzdanost, kompatibilnost i sigurnost. VivoMini je porvrgnut seriji testova pouzdanosti. VivoMini je dizajniran da se nosi sa ekstremnim uslovima rada, od rada u suvoj i hladnoj okolini do rada u vlažnoj i vrućoj okolini gde temperatura prelazi 60°C.

Laka upotreba
VivoMini je opremljen paketom PC remote control i cloud management softvera. Za poslovnu upotrebu,  ASUS Remote Management Tool je idealno rešenje za rutinsko održavanje, omogućujući daljinsko podešavanje Procesora, ventilatora i sistemskih opcija u BIOS-u. Real-time BIOS update je moguć i preko USB-a ili hard diska.
Kod kuće, aplikacije iz ASUS HomeCloud pretvaraju VivoMini u privatni multimedijalni centar, omogućavajući korisnicima daljinski prisup, stream multimedijalnih sadržaja ili upravljanje datotekama i dokumentima na daljinu. VivoMini poseduje i Wake on WAN funkcionalnost, koja dozvoljava korisniku da pokrene VivoMini putem interneta sa smart uređaja. VivoMini dolazi sa godinu dana besplatnih 100GB ASUS WebStorage i dve godine besplatnih 100GB Microsoft OneDrive3.
vrh strane