Asus matična ploča Z97I-PLUS

Z97 u mikro-ATX formatu donosi petostruku zaštitu, kristalno čist zvuk uz Crystal Sound 2 kao i M.2 za poboljašane performanse
 
  • Mikro format projektovan da pruži performanse na nivou punog ATX formata
  • Zvuk profesionalnog nivoa i Intel Gigabit Ethernet — pobednička kombinacija!
  • Ubrzajte vaš računar uz M.2 i neverovatan protok od 10Gb/s
  • ASUS HomeCloud i 802.11ac Wi-Fi - Pristupite računaru bilo kada sa bilo kog mesta i strimujte multimedijalne sadržaje
  • Siguran kvalitet - 5X zaštita. 1000+ kompatibilnih uređaja. 7000+ časova testiranja.


5X Protection
Hardverska zaštita za dug radni vek sistema.

 

 
ASUS uvek teži savršenstvu što se ogleda i u izboru svake komponente koja se ugrađuje u naše matične ploče. Naš fokus je na kvalitetu i dudom radnom veku sistema.

Precizna, digitalna kontrola napajanja sa ASUS DIGI+ VRM
Tzv. VRM-ovi spadaju u najosnovnije komponente matične ploče. Kvalitetan VRM isporučuje tačno onoliko procesorske snage koliko je sistemu potrebno u datom trenutku. ASUS je prvi ponudio digitalno napajanje koje korisniku pruža brže i preciznije snabdevanje procesota shodno potrebama. Rezultat je manje rasipanje el. energije i stabilniji sistem.

Poboljšana zaštita DRAM-a od strujnog udara
Osigurači smešteni na ploči sprečavaju oštećenja izazvana strujnim udarom ilikratkim spojem. Osim I/O portova zaštićen je i DRAM kako bi obezbedili ne samo sistem već i uređaje povezane na njega.

5.000 radnih časova čvrstih kondenzatora koji sada traju 2.5X duže
Čvrsti kondenzatori mogu da podnesu ekstremno visoku temperaturu, i do 105°C, u trajanju do 5,000 časova — što je 2.5X puta duže u poređenju sa standardnim kondenzatorima. Za korisnike to znači da u prosečnim uslovima korišćenja njihova ASUS matična ploča će raditi još i duže.

I/O paneli od nerđajućeg čelika koji traju 3X duže
I/O paneli koji se nalaze na zadnjoj strani ASUS matičnih ploča napravljeni su od čvrstog i otpornog nerđajućeg čelika koji je dodatno ojačan hromiranjem. ASUS I/O paneli prošli su test prskanja morskom soli u trajanju od 72 časa pa možemo potvrditi da je njihov vek 3X duži u poređenju sa običnim panelima.

ESD Guards - zaštita od elektrostatičkog pražnjenja
Elektrostatičko pražnjenje (ESD) se dešava uglavnom neočekivano i skloni smo da podcenimo načinjenu štetu u datom trenutku. ASUS ESD Guards su prošli strogo testiranje pa možemo potvrditi da zadržavaju do +/- 10kV vazdušnog pražnjenja i do +/-6kV kontaktnog pražnjenja. Dizajnirani su da zaštite vaš sistem od oštećenja izazvanih elektrostatičkim pražnjenjem pa će vaše komponente trajati znatno duže.
 

Igra ili multimedija — uvek spreman!
Audio kvalitet koji grmi na bojnom polju!

 
ASUS audio vam omogućava da uvek budete spremni za gejming, razgovor, gledanje filma ili oputanje uz omiljenu muziku. Otkrijte potpuno novu dimenziju zvuka i spremite se za put do vrha!

Audio pojačalo Poboljšava kvalitet zvuka za slušalice i zvučnike

Unikatno de-pop elektronsko kolo Smanjuje pucketanje koje se čuje na početku audio snimka.

Japanski premijum audio kondenzatori pružaju topao, prirodan i živopisan zvuk izvanredne čistoće.

Specijalni dizajn Odvojeni slojevi na ploči za levi i desni kanal čuvaju kvalitet osetljivih audio signala

Duplo bolji gejming!
Razlika između pobede i poraza može se meriti u milisekundama. Zato su ASUS matične ploče opremljene najkvalitetnijom mrežnom tehnologijom koja će vam doneti pobedu!

Turbo LAN
Turbo LAN u kombinaciji sa cFosSpeed tehnologijom donosi još manje kočenja na mreži i intuitivni korisnički interfejs. Pružiće vam neophodnu stabilnost mreže, do 1.45X stabilnija, a za uzvrat ne traži ekspertsko znanje! Ako volite tvikovanje sistema tu je Advanced Mod alat.

*Testing configuration: Intel® Core™ i7-4770K CPU @ 3.50 GHz │ Z97-DELUXE │ Transcend JM1600KLH-16GK DDR3 1600MHz*2 │ Windows Win8.1 Ultimate 64bit

Intel® Gigabit Ethernet —top izbor za brzi gejming uz pomoć procesora
Brži i kvalitetniji gejming. Intel® Gigabit Ethernet ima dve prednosti: komunicira direktno sa procesorom a podržava i TCP i UDP protok. Na ovaj način značajno je smanjeno opterećenje procesora pa vam ostaje više snage za gejming.

Do 2X brže UDP game-data performanse
ASUS inženjeri su upotrebili IxChariot, nezavisni test alat za procenu mreže, kako bi utvrdili koliko je tačno brži Intel Gigabit Ethernet u obradi manjih (ispod 256 bajta) UDP data paketa koji su od vitalnog značaja za stabilan gejming. Rezultati testa kažu da će protok data paketa vaše igre biti do dva puta brži u poređenju sa konkurentskim gejming LAN tehnologijama!

Mogućnost rada na 3 monitora
Preko video izlaza kao što su DisplayPort, Mini DisplayPort, HDMI, DVI, ili VGA možete povezati do 3 nezavisna monitora. Izaberite jednu od ponuđenih opcija i podesite monitore na mirror mod ili collage mod.

4K/Ultra HD vizuelno savršenstvo
Podrška za 4K/UHD (ultra-high-definition) rezoluciju do 4096 x 2160 preko HDMI ili DisplayPort —to je četiri puta više piksela u odnosu na 1080p (1920 x 1080), što znači čistiju i realističniju sliku.