ARIETE

Kompanija je osnovana 1964. godine. Ariete se nalazi u središtu Toskane, zemlje poznate po kreativnosti i potezima genija.

Od dinamičke vitalnosti i genijalonosti ovog regiona, Ariete je preuzeo njegov preduzimljiv duh dinamičnog društva, uvek u potrazi za novim idejama, jakim, ali vrlo jednostavnim za svakodnevno domaćinstvo. Kompanija se u oblasti malih kućnih aparata kontinuirano razvija, kako na nacionalnoj teritoriji, tako i na međunarodnoj sceni. Izvoz predstavlja oko 60% od ukupne prodaje. U 1995. godini kompanija Ariete je inkorporirana od strane međunarodne grupe KENWOOD, a od 2001. godine je inkorporirana u DeLonghi grupu.

Ariete ima uspeh zahvaljujući inovativnim proizvodima, kao što su Saladino, Vaporì i legendarni Gratì. Ariete je ojačao svoju poziciju na tržištu sa 66% udela, kao vodeći proizvođač električnih rendalica.

Inovacija i kreativni „dizajn“ su ključ uspeha. Velika sredstva su uložena u istraživanje i razvoj, u proizvodnji tehnološkog centra i istraživanje i projektovanje sa ciljem da se pronađu nova rešenja za promenjljive potrebe potrošača.

Ariete brend je želeči da u svakodnevnicu unese zabavu za najmlađe razvio i linije sa originalnom Disney licencom: Disney baby linija inspirisana Winnie The Pooh likovima, Disney linija sa likom Miki Mausa i njegovih drugara i tinejdž liniju fenova i presa za kosu Hannah Montana rađenu prema poznatoj dečijoj tv seriji.