Apple iPod nano (8th gen.)


Muzika. Kapacitet za par hiljada pesama.
Sa muzikom na ti.
Dodirom pokrećeš omiljenu pesmu, ceo album ili sve pesme pojedinog izvođača, a pesme možeš pretraživati i prema žanru ili autoru. Ako si vizuelni tip, oduševiće te prelistavanje omota albuma koji na 2,5-inčnom Multi-Touch ekranu izgledaju fantastično. Voliš iznenađenja? Protresi svoj iPod nano i on će te iznenaditi nekom pesmom iz tvoje kolekcije.


Tvoj lični DJ.
Kad čuješ pesmu koja ti se sviđa, dodirni Genius. On će potražiti slične pesme na tvom iPod nano i složiti ih u Genius playlistu. A ako ostaneš bez inspiracije, dodirni Genius Mixes i ponovno otkrij zaboravljene hitove iz svoje kolekcije ili pesme koje ni ne znaš da imaš.

Dizajn. Brdo zabave. U malom.
Lagan svega 31 gram i tanak tek 5,4 mm, iPod nano je ultraprenosni uređaj koji pruža sate i sate zabave. Na njegovom Multi-Touch ekranu od 2,5 inča možeš komotno pregledati svoju omiljenu muziku, fotke i video zapise. Tasteri su tu da ti omoguće brzu reprodukciju, pauziranje, promenu pesama i prilagođavanje jačine zvuka. A zahvaljujući dizajnu od glatkog anodiranog aluminijuma, iPod nano je, osim uhu, ugodan i oku. I naravno, dolazi u nekoliko spektakularnih boja.

Video. Mali veliki ekran.
Želiš pogledati neki film ili epizodu omiljene serije? Besplatni video podcast ili kućni video? Pogledaj ih na širokom 2,5-inčnom Multi-Touch ekranu svog iPoda nano. Video pokrećeš, premotavaš i pauziraš dodirom. iPod nano je tvoj džepni multipraktik koji pušta filmove koje poželiš.

Bluetooth. Zbogom žice.
Povezivanje iPoda nano sa Bluetooth slušalicama i zvučnicima je za čas posla. A ako tvoj auto ima zvučni sistem koji podržava Bluetooth, čim sedneš za upravljač iPod nano će nastaviti svirati tačno tamo gde je stao. Nećeš propustiti nijednu notu.

Radio. Ostani na frekvenciji.
Sa FM radiom nećeš propustiti ništa: ni tekmu, ni najnovije vesti, ni omiljenu radijsku emisiju — ništa što želiš čuti. Pokretom prsta menjaš frekvencije, dodirom postavljaš omiljene stanice, a uz opciju Live Pause nećeš propustiti ni minutu prenosa.

Rekreacija. Stisni play i kreni.
iPod nano je idealan lični trener. U njega je integrisana podrška za Nike+ i pedometar pa ćeš lako moći pratiti pređene korake, udaljenost, tempo, vreme i potrošene kalorije. A zahvaljujući Bluetooth tehnologiji, merač otkucaja srca i slušalice možeš spojiti bežično. I vežbati još lakše.

Podcasti. Svi tvoji podcasti na jednom mestu.
Gotovo da ne postoji stvar na ovom svetu koja te može zanimati, a da već nema svoj video ili audio podcast. I sada ih sve možeš slušati i gledati na svom iPodu nano. Svoj omiljeni podcast (ili više njih) možeš potražiti među podcastima u iTunes. A kada pronađeš ono što te zanima, pretplati se i nećeš propustiti nijednu epizodu. I što je najbolje od svega, ima ih na hiljade i uglavnom su besplatni.

iTunes. Sve što ti treba za zabavu.
iTunes je najjednostavniji način da svoj iPod nano napuniš muzikom, podcastima i ostalim lepim stvarima. Kupiš ono što te zanima u iTunes Store-u preko Mac-a ili PC-a, složiš svoje playliste, napraviš Genius playliste, odabereš Genius Mixeve i sve fino sinhronizuješ sa iPod nano.

Pristupačnost.
iPod nano ima funkcije koje osobama sa poteškoćama olakšavaju uživanje u muzici, audio knjigama i ostalim sadržajima.