Magazin
Početna strana > Magazin > Mobilni telefoni > Android Marshmallow, a nije Nexus

Android Marshmallow, a nije Nexus


Google Nexus telefoni su svoju popularnost stekli kako zbog pristupačne cene, tako i po takozvanom "Vanilla" OS-u koji ovi telefoni dobijaju prvi na svetu. Na ovaj način korisnici imaju prilike da bez dodatnih kozmetičkih elemenata upoznaju novi OS onako kako ga je Google zamislio.

Naravno, pored Nexus modela, par odabranih proizvođača svake godine ima priliku da prvi u svoje modele ubaci novi Android OS. Ove godine to je HTC, a novi telefon koji se zvanično predstavlja se zove HTC One A9 i u pitanju je prvi telefon sa Android 6.0 (Marshmallow) operativnim sistemom, koji nije iz Nexus linije uređaja.

Nekoliko dana pre samog predstavljanja telefona smo imali prilike da se poigramo sa ovim telefonom i da vam prenesemo prve utiske. Kao prvo, primetićete da uređaj nije iz One M serije, već je pozicioniran u novu A seriju, koja teoretski predstavlja "flagship" više klase, ali se i dalje nalazi ispod One M9 modela. Kada je u pitanju izgled, prepoznatljiv HTC dizajn je zadržan, ali sa blagim izmenama, pa je A9 dosta spljošteniji, i neizbežno podseća na iPhone modele najnovije generacije. Metalno telo deluje veoma kvalitetno, a telefon dolazi u četiri boje: karbon sivoj, opal srebrnoj, topaz zlatnoj i Deep Garnet (ako nas neko pita ova boja je "višnjasta").


Više informacija na Digital Online
vrh strane