Magazin
Početna strana > Magazin > Kamere i foto oprema > Action Cam HDR-AZ1

Action Cam HDR-AZ1

Kompanija Sony donela je na IFA 2014 sajam novu Action Cam HDR-AZ1 kameru mase 63 grama, a u njene male dimenzije upakovane su vodeće Sony tehnologije, dok je tu i mogućnošću da beleži snimke visokog odnosa bita na 50 mbps u XAVC S formatu i objektivom sa uglom od 170 stepeni.

Action Cam Mini HDR-AZ1VR dolazi u paketu sa najnovijim RM-LVR2V daljinskim upravljačem za uživo gledanje. Ovaj korisni, zglobni kontroler sa ekranom, ne samo da vam dozvoljava da pregledate snimke, već vam omogućava da vršite podešavanja, gledate i brišete snimke dok se kamera nalazi na vašoj glavi ili drškama za upravljanje. Takođe, daljinski upravljač omogućava istovremenu kontrolu 5 kamera, ukoliko želite da snimite video sa više tački gledišta iz prvog lica, dok istovremeno beleži GPS podatke koji se prebacuju na kameru dok ste u pokretu. Upravo prebacivanjem ove GPS mogućnosti lociranja na daljinski upravljač, Sony je uspeo da smanji veličinu AZ1 kamere.

Exmor R CMOS senzor HDR-AZ1VR kamere uparen je sa ZEISS objektivom i BIONZ X procesorom, dok napredni Steady Shot garantuje stabilnost vaših fotografija. Action Mini kamera je veoma izdržljiva,zahvaljujući IPX4 vodootpornom standardu koji uspešno odbija kišu i blatnjave bare. Za zahtevnije avanturiste Sony nudi i dodatnu vodootpornu masku koja štiti kameru od slučajnih udaraca, peska, šljunka i potapanja u vodi i do 5 metara.

Dodatak BLT-CHM1 čvrsto fiksira kameru koju možete prikačiti na vrh kape ili kacige za snimanje iz prvog lica, dok je VCT-BPM1 držač sigurno pričvršćuje za vaš ranac. Takođe je dostupna i SPK-AZ1 vodootporna futrola, a uz NP-BY1 dopunjiv paket baterija nećete voditi računa o pražnjenju baterije. Celokupni ACC-TRDCY paket sa dodacima kombinuje bateriju i USB punjač, kao i izbor četiri različite Action Cam Mini opreme sa svim dodacima.


Preuzeto iz novina Informer, rubrika Inovacija
vrh strane