Sony fotoaparat DSC-HX90B

Sony fotoaparat DSC-HX90B

 • Sony fotoaparat DSC-HX90B
 • Sony fotoaparat DSC-HX90B
Uporedi
Molimo Vas da za poređenje označite više od jednog proizvoda
Šifra DSC HX90B
Marka Sony
Sony

Detaljnije
Lista želja
Morate biti ulogovani da biste dodali proizvod u listu želja.
Favoriti
Morate biti ulogovani da biste dodali proizvod u listu favorita.

Cena osiguranja za 3 godine iznosi 3.354 rsd.

Cena osiguranja za 5 godina iznosi 6.351 rsd.

Stara cena 52.990 rsd

44.990 rsd

Cena za sve vrste gotovinskog plaćanja i online kupovinu.
*
*
Ušteda 8.000 rsd
Proverite mogućnost naručivanja

Proizvod trenutno nije na lageru

Klik na dugme "Proverite mogućnost naručivanja" vodi vas na formu za slanje e-maila našem centru.

E-mail poruka će automatski biti popunjena sa nazivom proizvoda za koji ste zainteresovani.

Model Sony fotoaparat DSC-HX90B
Tip Kompaktni
Rezolucija 18,2 megapiksela
Optički zum 30x
Digitalni zum Do 120x (VGA)
Veličina ekrana 3'' (7,5 cm) (4:3) / 921.600 tačaka/ Xtra Fine/ TFT LCD
Objektiv ZEISS Vario-Sonnar® T* objektiv
Senzor EXMOR R® CMOS senzor od 1/2,3" (7,82 mm)
Baterija Punjiva baterija NP-BX1
Tip kartice Memory Stick Duo; Memory Stick PRO Duo; Memory Stick PRO Duo (velika brzina); Memory Stick PROHG Duo; Memory Stick Micro; Memory Stick Micro (Mark2); SD; SDHC; SDXC (UHS-I); microSD; microSDHC; microSDXC
Boja Crna
Ostalo - ZEISS® Vario-Sonnar® T objektiv sa optičkim zumom od 30x za izuzetno jasne slike
- Exmor R® CMOS senzor od 18,27 MP za viši kvalitet slike čak i po mraku
- Procesor slike BIONZ X daje više detalja uz manju količinu šuma
- OLED Tru-Finder tražilo na uvlačenje za jasniji prikaz i bolje rukovanje
- LCD sa naginjanjem od 180 stepeni omogućava lako kadriranje autoportreta/snimaka iz niske pozicije
Ciljajte dalje, unapredite pogled
Bolje sagledajte sve što želite da snimite uz najmanji digitalni fotoaparat na svetu1 sa objektivom sa optičkim zumom od 30x koji je razvila kompanija Sony u saradnji sa legendarnom kompanijom ZEISS®, jasnim OLED Tru-Finder™ tražilom sa mogućnošću uvlačenja i drugim funkcijama koje zaista proširuju opseg mogućnosti snimanja. Novi HX90 kompanije Sony – apsolutno je sjajan iz svake perspektive.

Elementi sveobuhvatnog kvaliteta slike
Spoj CMOS senzora slike visokih performansi, munjevito brzog procesora slike i legendarnog objektiva pruža najnovija dostignuća na polju optike i inženjeringa u jednom neverovatno kompaktnom kućištu.

Dalje, bliže i šire
ZEISS® Vario-Sonnar® T objektiv sa optičkim zumom od 30x proširuje nasleđe izuzetno precizne optike i omogućava snimanje jasnih, oštrih slika punog kvaliteta u čitavom opsegu 24–720 mm2.

Pouzdano rukovanje
Trenutno preuzmite kontrolu nad bilo kojom funkcijom. Možete intuitivno da upravljate svim aspektima rada i rukovanja, što vam omogućava da veoma lako zavolite upotrebu ovog fotoaparata.

Učvrstite držanje i preuzmite kontrolu
Poboljšajte rukovanje dodeljivanjem ručnog fokusa, zuma u koracima ili druge funkcije kontrolnom prstenu. Pore toga, izdržljivi rukohvat udobno leži u ruci za optimalnu stabilnost.

Podešavajte po želji
Sedam prilagodljivih dugmadi/tastera obuhvata funkcijsko dugme kojem je moguće dodeliti do 12 često korišćenih funkcija, kao i šest dugmadi/tastera kojima je moguće dodeliti po jednu funkciju.

Jasno i lako pogledajte ono što se spremate da snimite
LCD monitor ima fleksibilnost naginjanja do 180 stepeni za lakše i udobnije kadriranje, naročito pre snimanja iz niske pozicije.

Postignite najbolji prikaz - OLED Tru-Finder
Ovo OLED Tru-Finder tražilo visokog kontrasta sa mogućnošću uvlačenja mnogo je svetlije od konvencionalnih elektronskih tražila i savršeno je za svestranu prenosivost, bezbednost i praktičnost.

Izuzetno brzi i precizni Fast Intelligent AF
Poboljšani algoritam za detekciju objekata u prostoru omogućava optimalnije i preciznije pomeranje objektiva za još brži AF i lako beleženje više teško uhvatljivih trenutaka.

Počnite da primenjujete odgovarajući stil snimanja
Postignite veći izbor za snimanje video zapisa na pravi način, u skladu sa situacijom i načinom na koji želite da ga prikažete. Bez obzira da li želite brzo da delite akciju ili da je sačuvate u višoj rezoluciji radi pažljivijeg naknadnog uređivanja, možete da snimate stilom koji odgovara svrsi. Samo podesite format, režim, ekspoziciju i druge postavke, pa počnite da snimate onako kako želite.

Uživajte u video zapisima u raznovrsnim formatima
Odaberite format XAVC S ili AVCHD za snimanje video zapisa visoke rezolucije. Možete čak i istovremeno da snimate akciju u obliku komprimovane mp4 datoteke spremne za Web koja omogućava lako deljenje.

Sprečite pojavu zamućenja
Inteligentni aktivni režim sa stabilizacijom slike u 5 osa i naprednom analizom kadrova kompenzuje podrhtavanje fotoaparata tokom snimanja video zapisa radi maksimalnog smanjivanja zamućenja koje se često javlja prilikom snimanja iz ruke.

Budite kreativni
Birajte između režima P/A/S/M (Programirana automatska ekspozicija/Prioritet blende/Prioritet brzine zatvarača/Ručno) da biste upravljali ekspozicijom i podešavali zamućenje pozadine u video zapisima i na fotografijama.

Mogućnosti koje prevazilaze konvencije
Pokažite svetu koliko daleko zaista možete da odete čak i nakon što napravite snimak. Doterujte fotografije, bežično delite materijal, mapirajte putovanje i još više se zabavljajte sa fotoaparatom na više načina nego ikada pre.

Lako delite, uz daljinsku kontrolu
Jednostavno Wi-Fi® povezivanje sa iOS i Android™ pametnim telefonima radi daljinskog upravljanja fotoaparatom i deljenja fotografija/video zapisa. Pored Wi-Fi® podrške za povezivanje sa pametnim telefonima, tehnologija NFC (Near Field Communication) omogućava povezivanje jednim dodirom sa kompatibilnim Android™ pametnim telefonima i tablet računarima. Dovoljno je da korisnici prislone uređaje jedan uz drugi; nije potrebno nikakvo složeno podešavanje.

Održite stil
Opcionalni komplet dodatne opreme sa mekanom futrolom, navlakom za objektiv i trakom za nošenje na ramenu (LCJ-HWA, dostupan je u tri boje) čuva fotoaparat sa stilom. Futrolu ne morate da skidate tokom snimanja.Funkcije

Objektiv sa zumom od 30x i ZEISS® kvalitetom
Rezultat preko jednog i po veka ZEISS® ekspertize na polju izuzetno precizne optike savršeno je jasno vidljiv: ovaj objektiv 24–720 mm1 daje portrete, krupne planove i pejzaže sa prirodnom lepotom iz svake perspektive, bez uticaja na živopisnu oštrinu i kontrast. ZEISS® T* višeslojni anti-refleksivni premaz efikasno eliminiše površinski odblesak i pojavu senki.

Exmor R® CMOS senzor za dodatnu osetljivost
Što je veća količina svetla koje dolazi do senzora, to će finalna slika sjajnije izgledati. Stoga Exmor R® CMOS senzor efektivne rezolucije 18,2 megapiksela ima dizajn sa pozadinskim osvetljenjem kako bi propuštao četiri puta više svetla nego kod konvencionalnog senzora, dva puta je osetljiviji na svetlo, pa čak koristi i tehnologiju Column A/D Conversion kompanije Sony radi smanjivanja količine šuma na slici.

BIONZ X™ za više detalja i manje šuma
U cilju pretvaranja podataka sa Exmor R® CMOS senzora u slike visoke rezolucije, procesor slike BIONZ X koristi tehnologije za reprodukciju detalja, smanjivanje difrakcije i smanjenje šuma u određenim oblastima. Ova kombinacija omogućava reprodukovanje realističnih slika u realnom vremenu sa vernijim bojama i teksturama, kao i izvanrednom preciznošću.

OLED Tru-Finder™ pruža bolji prikaz
OLED Tru-Finder tražilo visokog kontrasta mnogo je svetlije od konvencionalnih elektronskih tražila; sada ima još kompaktnije dimenzije; daje pregled u realnom vremenu i prikazuje razne informacije o snimanju kako bi ono što vidite na ekranu bilo potpuno isto kao ono što ćete dobiti na snimku; može da se uvuče radi veće prenosivosti, bezbednosti i praktičnosti.

LCD ekran sa mogućnošću naginjanja za 180 stepeni za lako kadriranje
LCD ekran visoke rezolucije na poleđini fotoaparata može da se nagne do 180 stepeni. Na primer, to vam omogućava da lako gledate LCD ekran kako biste proverili kadriranje pre snimanja autoportreta. Ova fleksibilnost takođe vam omogućava da udobno zadržite stav koji ne izaziva napor i da posmatrate scenu koju želite da snimite iz niskog ugla.

Daljinski upravljač jednim dodirom i deljenje jednim dodirom
Daljinski upravljač jednim dodirom omogućava vam da koristite pametni telefon ili tablet kao tražilo i daljinski upravljač za digitalni fotoaparat, a deljenje jednim dodirom vam omogućava da prebacujete fotografije i video zapise sa fotoaparata. U svakom slučaju, kada instalirate aplikaciju PlayMemories Mobile na Android pametni telefon ili tablet sa podrškom za NFC, možete da izbegnete složeno podešavanje i da jednostavno uspostavite bežičnu vezu tako što ćete uređaj prisloniti uz fotoaparat. Sada ste spremni da upravljate fotoaparatom sa pametnog telefona kako biste napravili fotografiju sa mesta sa kojeg to prethodno niste mogli da učinite, da biste i vi bili na grupnom snimku ili da biste ih trenutno prebacili na pametni telefon radi deljenja na društvenim mrežama. Nemate NFC? Nema problema. Uređaje možete da uparite i ručno.

Fleksibilniji formati video zapisa
Novi format XAVC S2 omogućava snimanje video zapisa sa izuzetno glatkom akcijom i zvukom visokog kvaliteta, uz odličan stepen vernosti u odnosu na originalni izvor. Bez obzira da li snimate u formatu XAVC S ili HD formatu AVCHD, istovremeno možete da snimate drugu verziju iste scene u komprimovanom mp4 formatu spremnom za Web radi praktičnog deljenja.

Kontrolni prsten i rukohvat za sigurno rukovanje
Da biste rukovanje učinili intuitivnijim, često korišćene funkcije (ručni fokus, zum u koracima, brzi zum i dr.) možete da dodelite kontrolnom prstenu oko prednje strane objektiva kako biste im trenutno pristupali i koristili ih tokom snimanja. Pored toga, rukohvat fotoaparata ergonomski je dizajniran za optimalnu stabilnost rukovanja u svakom trenutku.

Inteligentni aktivni režim uklanja zamućenje
Ne brinite o snimanju video zapisa iz ruke. Inteligentni aktivni režim, koji koristi tehnologiju za naprednu analizu kadrova kompanije Sony i stabilizaciju slike u 5 osa3, kompenzuje podrhtavanje fotoaparata. Ovaj režim umanjuje zamućenje do kojeg može da dođe na slikama prilikom snimanja iz ruke ili snimanja tokom praćenja subjekta u akciji.

Režimi P/A/S/M za ekspoziciju po želji
Ostvarite kreativne namere uz režime ekspozicije Programirana automatska ekspozicija (P)/Prioritet blende (A)/Prioritet brzine zatvarača (S)/Ručno (M). Ti režimi pružaju vam svu potrebnu fleksibilnost za ručno upravljanje ekspozicijom i podešavanje zamućenja pozadine kako biste dobili željenu sliku.

Prilagodljive postavke za personalizovano rukovanje
Dodeljujte često korišćene funkcije (režim fokusa, balans bele, efekat slike itd.) prilagodljivoj dugmadi i tasterima radi lakšeg i bržeg pristupa tokom snimanja. Na primer, funkcijskom dugmetu možete da dodelite 12 funkcija. Nakon toga možete da ga pritisnete, da odaberete funkciju i da podesite njene parametre pomoću kontrolnog prstena ili zadnjeg kontrolnog točkića.

Izuzetno brzi i precizni Fast Intelligent AF
Poboljšani algoritam za detekciju objekata u prostoru omogućava optimalnije i preciznije pomeranje objektiva za još brži AF i lako beleženje više teško uhvatljivih trenutaka.

Digitalni merač nivoa za ravnomerno kadriranje
Digitalni merač nivoa na ovom fotoaparatu koristi lako razumljivu grafiku kako bi ukazao na to da li fotoaparat stoji ravno, a omogućava i fino podešavanje horizontalnog poravnanja tokom snimanja. Koristan je za izbegavanje pojave „klizanja“ fotoaparata kako bi snimci bili stabilni i dobro kadrirani.

PlayMemories Camera Apps4 pruža ličniji doživljaj
Unapredite kreativni izraz uz portal PlayMemories Camera Apps koji obuhvata sve veći asortiman zabavnih aplikacija za lako preuzimanje. Ove aplikacije vam ne pružaju samo veću funkcionalnost, već predstavljaju i vrhunska sredstva za personalizovanje fotoaparata u skladu sa fotografskim ciljevima.


Specifikacije
 • Senzor:
 • Tip senzora: EXMOR R® CMOS senzor od 1/2,3" (7,82 mm)
 • Efektivni pikseli: 18,2 MP
 • Objektiv:
 • Tip objektiva: ZEISS Vario-Sonnar® T* objektiv
 • F-broj: F3,5 (Š)–6,4 (T)
 • Žižna daljina: f=4,1–123 mm
 • Zum:
 • Optički zum: 30x
 • Digitalni zum (fotografije): Do 120x (VGA)
 • Clear Image Zoom: Fotografije: 18 megapiksela, približno 2,0x/10 megapiksela, približno 2,7x/5,0 megapiksela, približno 3,8x/VGA, približno 15x/13 megapiksela (16:9), približno 2,0x/2,1 megapiksela (16:9), približno 5,1x / Video zapisi: Približno 60x
 • Stabilizacija:
 • Steadyshot: Optical Stedyshot
 • Fokus:
 • Tip fokusa: AF sa detekcijom kontrasta
 • Režim fokusiranja: AF za jedan snimak, Uzastopni AF, DMF, Ručni fokus
 • Ekspozicija:
 • Kompenzacija ekspozicije: +/- 3,0 EV, korak 1/3 EV
 • Režim merenja svetla: Višestruki uzorak; Fokus na centar; Tačka
 • ISO osetljivost (fotografije): ISO 80–12.800
 • ISO osetljivost (video zapisi): ISO 80–3200
 • LCD:
 • Tip ekrana: 3,0" (7,5 cm) (4:3)/921.600 tačaka/Xtra Fine/TFT LCD
 • Tražilo: Elektronsko tražilo od 0,2"
 • Kontrola osvetljenosti: Automatski, ručno (5 koraka)
 • Blenda:
 • Brzina otvora blende: iAuto (4"–1/2000)/Program Auto (1"–1/2000)/Aperture Priority (8"–1/2000)/Shutter Priority (30"–1/2000)/Manual (30"–1/2000)
 • Balans bele boje:
 • Režimi balansa bele: Auto; Daylight; Shade; Cloudy; Incandescent; Fluor.: Cool White; Fluor.: Day White; Fluor.: Daylight; Flash;Custom; One Push; One Push Set
 • Menjanje ekspozicije: Da
 • Kompatibilni mediji za snimanje: Memory Stick Duo;Memory Stick PRO Duo;Memory Stick PRO Duo (velika brzina);Memory Stick PROHG Duo;Memory Stick Micro;Memory Stick Micro (Mark2);SD memorijska kartica;SDHC memorijska kartica;SDXC memorijska kartica (UHS-I);microSD memorijska kartica;microSDHC memorijska kartica;microSDXC memorijska kartica
 • Format snimanja: Fotografije: JPEG (DCF ver. 2.0, Exif ver. 2.3, MRF Baseline kompatibilnost);Video zapisi: XAVC S, kompatibilnost sa formatom AVCHD ver. 2.0, mp4
 • Rezolucija fotografije: Režim 3:2: 16 MP (4896 x 3264)/8,9 MP (3648 x 2432)/4,5 MP (2592 x 1728), režim 4:3: 18 MP (4896 x 3672)/10 MP (3648 x 2736)/5 MP (2592 x 1944)/VGA, režim 16:9: 13 MP (4896 x 2752)/7,5 MP (3648 x 2056)/2,1 MP (1920 x 1080), režim 1:1: 13 MP (3664 x 3664)/7,5 MP (2736 x 2736)/3,7 MP (1920 x 1920), Sweep Panorama: Široko (7152 x 1080/4912 x 1920), Standardno (4912 x 1080/3424 x 1920), 360 (11520 x 1080)
 • Režim snimanja video zapisa: Režim NTSC: AVCHD (do 1920 x 1080/60p pri 28 Mb/s) / XAVC S (do 1920 x 1080/60p pri 50 Mb/s) / mp4 (do 1920 x 1080/60fps pri 28 Mb/s);Režim PAL: AVCHD (do 1920 x 1080/50p pri 28 Mb/s) / XAVC S (do 1920 x 1080/50p pri 50 Mb/s) / mp4 (do 1920 x 1080/50 kadrova u sekundi pri 28 Mb/s)
 • Ugrađen blic:
 • Režim ugrađenog blica
 • : Auto (Automatski)/Flash On (Uključen blic)/Slow Synchro (Spora sinhronizacija)/Rear Sync (Sinhronizacija blica sa zadnjom zavesicom)/Flash Off (Isključen blic)
 • Tip blica: Ugrađeni ručni iskačući blic
 • Domet ugrađenog blica: Automatski ISO: Približno 0,3 do 5,4 m (Š)/približno 2,5 do 3,0 m (T)
 • Fotografisanje:
 • Procesor slike: BIONZ X™
 • Režim snimanja: Intelligent Auto;Superior Auto;Automatsko biranje programa;Prioritet blende;Prioritet brzine zatvarača;Ručno podešavanje ekspozicije;Čuvanje u memoriji (1, 2, 3);Režim za video zapise (Automatsko biranje programa, Prioritet blende, Prioritet brzine zatvarača, Ručno podešavanje ekspozicije);Panorama;Izbor scene
 • Brzina uzastopnog snimanja (maks.): 10 kadrova u sekundi (do 10 snimaka)
 • Samookidač: Isključeno / 10 s. / 5 s / 2 s / 3 uzastopna snimka sa kašnjenjem od 10 s 5 s ili 2 s (izbor) / 3 uzastopna snimka sa breketiranjem i kašnjenjem od 10 s 5 s ili 2 s (izbor)
 • Izbor scene: Portrait;Advanced Sports Shooting;Landscape;Sunset;Night Scene;Handheld Twilight;Night Portrait;Anti Motion Blur;Pet Mode;Gourmet;Beach;Snow;Fireworks;Soft Skin;High Sensitivity
 • Photo Creativity: Da
 • Picture Effect: Video zapisi: Fotoaparat igračka, pop boja, efekat postera, retro fotografija, umekšano istaknuto, delimično u boji, monohromatski sa visokim kontrastom, meki fokus, HDR bojenje, bogate monohromatske nijanse, minijatura, vodene boje, ilustracija / Fotografije: Fotoaparat igračka, pop boja, efekat postera, retro fotografija, umekšano istaknuto, delimično u boji, monohromatski sa visokim kontrastom, meki fokus, HDR bojenje, bogate monohromatske nijanse, minijatura, vodene boje, ilustracija
 • Panorama (snimanje): Intelligent Sweep Panorama (podržava format 360)
 • Reprodukcija:
 • Režimi reprodukcije: BRAVIA® Sync (kontrola za HDMI); Automatska orijentacija; Prikaz slajdova; Premotavanje unapred/unazad (video zapisi); Brisanje; Zaštita; Motion Shot Video; Beauty Effect; Prikaz indeksa sa 9/25 kadrova
 • Napajanje:
 • Potrošnja energije (fotoaparat): Približno 1,4 W sa LCD ekranom i približno 1,5 W sa tražilom (CIPA standard)
 • Trajanje baterije (CIPA, fotogr.): Do 390 snimaka/195 minuta
 • Interfejs:
 • Ulazni/izlazni priključci: Brza USB veza (USB 2.0), Mikro HDMI®, Višenamenski/mikro USB priključak
 • Mogućnosti bežične veze: NFC jednim dodirom, Wi-Fi®
 • Šta je u pakovanju:
 • Punjiva baterija NP-BX1
 • Adapter za naizmeničnu struju AC-UB10C/UB10D
 • Mikro USB kabl
 • Traka za nošenje oko ručnog zgloba
 • Uputstva
 • Kabl za napajanje naizmeničnom strujom
 • Dimenzije (ŠxVxD): 102,0 x 58,1 x 35,5 mm
 • Težina: 218 g (samo telo), 245 g (sa baterijom i medijima)
Cena artiklaCena osiguranja za 3 godineCena osiguranja za 5 godina
0 - 30.500 rsd2.994 rsd5.077 rsd
30.501 - 61.000 rsd3.354 rsd6.351 rsd
61.001 - 91.500 rsd4.791 rsd8.892 rsd
91.501 - 122.000 rsd6.533 rsd11.324 rsd
122.001 - 183.000 rsd7.839 rsd13.863 rsd
183.001 - 244.000 rsd10.453 rsd19.052 rsd
244.001 - 366.000 rsd15.027 rsd24.247 rsd
366.001 - 488.000 rsd15.027 rsd30.020 rsd
488.001 - 610.000 rsd23.955 rsd39.257 rsd
* Tehnomanija doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
** Sve cene su sa uračunatim popustima i PDV-om. Cene proizvoda poslednji put ažurirane 23.10.2016.
vrh strane